Cheesecake – cea mai fina prajitura cu crema de branza

Cheesecake – cea mai fina prajitura cu crema de branza

“Cate bordeie, atatea obiceie.” Cam asa se prezinta lucrurile si in cazul faimosului si deliciosului cheesecake.

In ciuda faptului ca faima este atribuita, in cele mai multe cazuri, cheesecake-lui New Yorkez, istoria acestui desert a fost scrisa cu mult, mult timp inainte ca americanii sa isi puna semnatura asupra lui.  Calatoria sa in jurul lumii a inceput in Grecia Antica, unde acest desert era pregatit pentru ritualuri religioase si oferit atat zeilor, cat si atletilor in cadrul primelor Jocuri Olimpice (776 i.e.n). Drumul cheesecake-lui a continuat apoi prin Europa, multe tari dezvoltand o varianta proprie, cu ingrediente si metode de preparare specifice, iar abia la sfarsitul secolului XIX el a ajuns in New York.

Cheesecake-ul Bakings este si el o reinterpretare a variantelor clasice, din care ne-am inspirat si pe care le-am perfectionat pentru a crea cheesecake-ul perfect (zicem noi): blat subtire, dar bine aromat cu unt, o compozitie de branza delicata, cremoasa si usoara, maritate apoi cu o serie de topping-uri delicioase. Lemon curd, caramel sarat si arahide, fistic, banane si caramel, capsune proaspete sau ciocolata amaruie, credem noi ca avem un cheesecake savuros pentru fiecare pofticios.

Ca sa nu fiti nevoiti sa alegeti un singur topping pentru un cheesecake mare (comenzile sunt de obicei pentru 1 – 1,25 kg), am creat si varianta mini, astfel incat sa puteti comanda toate toppingurile pe care vi le doriti. Iar pentru cei cu apetit crescut sau care se incumeta la degustat in echipe mari, am copt chiar si cheesecake-uri de 4 kg (da, 4 kg de biscuit rasfatat cu unt, crema fina si pufoasa ca un nor si topping cat cuprinde).

Daca nu va este inca pofta, mai aruncati un ochi pe pozele de mai jos.