Despre noi

Despre noi

Odata cu schimbarea site-ului, introducem si o noua sectiune, un blog prin care sa va redam o parte dintre povestile din culisele BaKings. Prima dintre ele va fi chiar povestea noastra de inceput, dupa cum urmeaza.

Numele meu este Cezar Stanislau si, cu toate ca sunt mintea creativa din spatele conceptului nostru, nu am avut niciodata un tel din a deschide un laborator de cofetarie.  Primul meu job a fost cel de bell boy la Rin Grand Hotel, din care am avansat in receptia hotelului. Patru ani mai tarziu am plecat la Radisson Blu, tot in receptie, iar dupa doi ani petrecuti aici si foarte multa oboseala adunata, am decis ca este momentul sa iau o pauza si sa-mi regandesc calea profesionala.

Fiind indragostit de mancare si de bucatarie, am pus pe picioare un mic blog, unde am adunat toate retetele experimentate. Aici am vazut prima data ca deserturile sunt cele mai bine primite de catre public, asa ca am hotarat sa ma axez cat mai mult pe tot ce tine de arta dulce. Singura dificultate a fost la capitolul torturi, caci sunt mai costisitoare si nici nu puteam manca pe cat de multe torturi mi-ar fi placut sa experimentez. Aici au intervenit insa prietenii, care au fost atat de incantati de torturile mele, incat numarul comenzilor a crescut indeajuns incat sa ma faca sa cred ca ar fi o idee buna de business.

Gand la gand cu mine a fost si prietenul meu din copilarie, Radu, care a auzit de succesul torturilor mele si a venit cu propunerea de a ne face o firma, pentru a putea vinde publicului larg. Radu este de meserie inginer specializat in constructii civile industriale, insa a fost mereu atras de antreprenoriat, venind cu experienta acumulata din alte doua startup-uri. Se pare ca a treia oara a fost intr-adevar cu noroc, caci laboratorul nostru s-a dovedit a fi ideea care s-a concretizat cel mai bine si care a crescut de la sine.  Adevarul este ca nu s-a vazut niciodata profesand in constructii.

Radu cu al doilea tort care purta marca Bakings

Primul obstacol de care ne-am lovit a fost momentul in care clientii si-au dorit personalizarea torturilor cu diverse teme.  Iar adevaraul este ca degeaba creezi un tort foarte bun la gust daca vizual lasa de dorit.  Mai jos sunt doua torturi care spun totul despre talentul meu inexistent la modelat pasta de zahar, care ne-au facut sa realizam ca pasta de zahar nu este de noi. Nu imi place nici ca gust, nici ca textura, iar majoritatea clientilor o considera oricum necomestibila, astfel incat a trebuit sa ne repozitionam si sa gasim o alta metoda de a reda temele cerute.

Atunci  am gasit buttercream-ul. O crema pufoasa, pe baza de albus spumat si unt, care se intareste la rece si in care pot imbraca torturile. De aici a plecat si stilul nostru cu influente americane in care se regasesc produse incredibil de aspectuoase. Mereu mi-a placut termenul “FoodPorn” si incerc sa-l aplic cat mai mut produselor BaKings.

Pentru a crea tema unui tort, ne folosim si de hartie comestibila, facuta din amidon %100, pe care printam cu ajutorul unei imprimante cu cerneala comestibila.

Laboratorul nostru se afla intr-un fost spatiu comercial, pe strada Ilarie Chendi 28, sector2, Bucuresti. Este  un spatiu nu foarte mare, dar pe care l-am putut compartimenta foarte bine, astfel incat ne este casa din noiembrie 2015.

Pe Catalina am cunoscut-o in ianuarie 2016, cand ne-a devenit clienta. I-a placut foarte mult ceea ce facem si am pastrat legatura, avand in comun aceasta pasiune a deserturilor. In mai, dintr-o gluma, am ajuns sa participam unul impotriva altuia la BurgerFest, un concurs local de gatit hamburgeri. Ea a iesit pe locul1, eu pe 3. Se vede si din poza cum ma oftic. 😛

Dupa patru ani de lucrat in PR si marketing intr-un domeniu complet diferit de ceea ce facem noi, domeniul IT, Catalina a hotarat ca trebuie sa faca o schimbare in viata ei profesionala, pentru a-si urma una dintre vechile pasiuni, prajituritul. Decizia ei s-a sincronizat foarte bine cu faptul ca aveam nevoie de un al doilea cofetar in laborator, iar din noiembrie 2016 este ucenicul Bakings.

Pe scurt, cam asta ar fi povestea din spatele Bakings. Un an si cateva luni in care am invatat enorm cu fiecare comanda primita, in care am crescut organic si nesperat de mult si in care am cunoscut multi oameni frumosi prin munca noastra, carora le multumim pentru votul de incredere pe care ni-l dau cu fiecare comanda plasata.

Revenim curand si cu alte povesti din seria Bakings, dar promitem si cateva retete. Stay tunned.